katanalotika 1
katanalotika 2
katanalotika 3
katanalotika 4

Ένδυση & Υπόδηση

Από τα νατουραλιστικά θέματα της Μινωικής Κρήτης έως τα γεωμετρικά μοτίβα της κλασικής Ελλάδας, από τα περίπλοκα σχέδια του Βυζαντίου έως τα σύγχρονα της Μυκόνου, το ελληνικό ύφος έχει εμπνεύσει την ένδυση ανά τους αιώνες. Με σχέδια από το τότε και το τώρα, και με μια παράδοση εξαιρετικής χειροτεχνίας, η ελληνική μόδα αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο στη παγκόσμια σκηνή.

Συνδυάζοντας εξαιρετικό δημιουργικό ταλέντο και ανταγωνιστικότητα στην κατασκευή, ο ελληνικός κλάδος ένδυσης βίωσε μια αξιοσημείωτη αναδιάρθρωση τα τελευταία χρόνια και πλεόν συμβάλλει καθοριστικά στις εξαγωγές της χώρας. Ορισμένες παραδοσιακές βιομηχανίες, όπως η γουνοποιία της βορειοελλαδικής πόλης της Καστοριάς αποτελεί αναγνωρίσιμο προϊόν στις παγκόσμιες αγορές. Ας σημειωθεί ότι οι τοπικές επιχειρήσεις εξάγουν εκτός συνόρων περισσότερα από τα δύο τρίτα της παραγωγής τους.

Άλλα προϊόντα, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στους κάτωθι υποκλάδους, προσελκύουν επίσης το ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών.  

  • Ενδύματα: 
    • Κατασκευή δερμάτινων ενδυμάτων 
    • Κατασκευή άλλων ενδυμάτων και συναφών εξαρτημάτων 
  • Παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών  
    • Κατασκευή πλεκτών ειδών και ειδών πλέξης  

Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό για την βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου, η συνειδητοποίηση ότι βιομηχανία ένδυσης σημαίνει βιομηχανία μόδας και οι Έλληνες σχεδιαστές συμμετέχουν πλέον αφενός στην παραγωγική διαδικασία και αφετέρου επιδιώκουν να εκθέτουν τις δημιουργίες τους σε διεθνείς και εγχώριες εκδηλώσεις μόδας. 

Σχετικές Ιστοσελίδες Ειδικού Σκοπού

LOGIN