viomixanika 1
viomixanika 2
viomixanika 3
viomixanika 4

Δομικά Υλικά

Από το Μεγάλο Τζαμί στη Μέκκα έως την Όπερα της Σαγκάης, το ελληνικό μάρμαρο κοσμεί δημόσια μνημεία και χώρους λατρείας σε όλο τον κόσμο. Τα ποιοτικά μάρμαρα της Ελλάδας, όπως το γνωστό πεντελικό μάρμαρο που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή του Παρθενώνα, θεωρείται πρότυπο υλικό λόγω της καθαρότητάς του. Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερες από δύο δωδεκάδες ποικιλίες μαρμάρου, από το χοντρό μάρμαρο του νησιού της Πάρου στο κεντρικό Αιγαίο - θεωρείται από τα καλύτερα μάρμαρα στον κόσμο για γλυπτική - έως τις εξαιρετικά λευκές ποικιλίες της Βόρειας Ελλάδας που είναι ιδιαίτερα βραβευμένες στη Μέση Ανατολή για την ποιότητά τους που αντανακλά τη θερμότητα.

Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα εξαιρετικά δομικά προϊόντα της χώρας που ξεχωρίζουν λόγω αιώνων εμπειρίας και τεχνογνωσίας και οφείλουν την ομορφιά τους στην εξαιρετική γεωλογία της Ελλάδας.

Ο ελληνικός τομέας δομικών προϊόντων είναι ένας από τους κορυφαίους εξαγωγικούς τομείς: οι εταιρείες του κλάδου δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, από τις ακμάζουσες μητροπόλεις της Μέσης Ανατολής έως τις νέες αγορές της Αφρικής και της Νότιας Ασίας. Τα τελευταία χρόνια μόνο, οι ελληνικές εξαγωγές μαρμάρου διπλασιάστηκαν σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Οι Έλληνες κατασκευαστές βρίσκονται επίσης στην πρώτη γραμμή των νέων τεχνολογιών, καθώς οι κατασκευές τους περιλαμβάνουν τις τελευταίες τεχνολογίες φωτισμού, ύδρευσης, προϊόντων αλουμινίου και πολλών άλλων υλικών και συστημάτων.

Σχετικές Ιστοσελίδες Ειδικού Σκοπού

LOGIN